søndag den 9. december 2007

Ting 4: Personlige startsider

Ting nr. 4 handler om at få en personlig Google-startside (iGoogle homepage), som et alternativ til Google Reader, hvis du ikke følger med i så meget. Med en personlig iGoogle homepage kan du have dine RSS-nyheder til at ligge på selve Googles søgeside. En personlig iGoogle homepage kan fx se sådan ud:

Udover at have RSS-nyheder på siden kan du tilføje en kalender, en vejrudsigt og meget, meget mere.

Ting 4
Du går ind på Googles startside og vælger "iGoogle" i øverste højre hjørne eller direkte via http://www.google.dk/ig?hl=da.


Herefter bliver du guidet igennem oprettelsesproceduren, hvor der er nogle standard ting fra starten, såsom en oversigt over nye e-mails i din Gmail, vejret og nogle aviser. Desuden har du mulighed for at tilføje og fravælge forskelligt andet indhold. Du kan altid ændre disse valg senere hen. Afslut ved at klikke "Gem" næsten øverst i venstre side.

Tilføj elementer til din personlige forside
Når først du er kommet i gang, kan du tilføje ting ved at trykke på ”Tilføj indhold” i højre side. Herefter får du vist en række ting, du kan trække ind på din personlige startside. Kig rundt og prøv at tilføje nogle ved at trykke på "Tilføj". Prøv at tilføje Google Reader ved at søge efter den.

Hvis du vil have tilføjet et bestemt RSS feeds, fx for denne blog, trykker du på ”tilføj RSS-feed” i venstre side og indtaster bloggens url.
Klik "Tilføj" for at gemme og klik derefter på det lille kryds øverst i højre hjørne af det fremkomne felt.
Klik derefter på "Tilbage til iGoogle-startsiden" øverst i venstre hjørne.

Design af din personlige forside
Du kan ændre farver og baggrund på siden ved at vælge ”vælg tema” i højre side. Du kan også trække sidens elementer rundt og placere dem lige præcis der, hvor du vil have dem. Bliver du trætte af nogle af elementerne, kan du fjerne dem ved at klikke på det lille kryds i højre hjørne af det.

Hvis du har mange elementer på din personlige startside eller du bare vil have en opdeling af dem, kan du oprette flere faner til din startside. Fx kan du lave en fane med titlen ”aviser” og så lægge alle nyhedsfeeds fra forskellige aviser ind på den side.

Det kræver lidt indledende tid at sætte sin forside op med lige præcis de ting, der er relevante for en selv – men når det først kører, er det en nem måde at få overblik over alle dine netbaserede tjenester – e-mails, nyheder, kalender mv.

Ekstra
Prøv at lave en personlig forside med Netvibes i stedet for. Se en vejledning hos København, Randers og Herning.

Har du fundet en ting, som du synes er rigtig god og som du tror, en af dine kolleger også gerne vil have på sin iGoogle, så prøv - fra din iGoogle - at sende den til vedkommende.

Ugens kontaktperson: Birgitte.

Ingen kommentarer: