mandag den 13. oktober 2008

Ting 14: Funability

Ting 14 er så udpræget mest for sjov, men sjov kan også bruges seriøst i det daglige arbejde. Fx kan sjove billeder bruges til at fange opmærksomheden i en Power Point præsentation - eller til en biblioteksorientering, på hjemmesiden, til en plakat eller et opslag på biblioteket.

23ting Lav sjove billeder
Du skal bruge en generator, ikke en til at lave strøm, men en der kan lave billeder! Med en billedegenerator kan du let lave sjove eller spændende billeder til fx hjemmesiden eller plakater. Eller hvad med en bogforside eller et nyt billede som baggrund på din computer?

Ressourcertræ
Her er et par eksempler på billedgeneratorer, prøv også selv at finde flere. Brug din yndlings-søgemaskine eller prøv Flickr eller 23. Mangler du billeder, kan du låne bibliotekets kamera og selv tage nogle.

Ekstra
23tingfunDer er også en masse andre små, sjove billedprogrammer rundt om på Nettet. Måske kan du bruge en af disse til noget:
Skriv med billeder af bogstaver.
Lav dit eget Hollywood skilt.
Eller din egen Scrapblog - her kan man online lave sin egne små scrapbøger med billeder, tekst og musik... Helt gratis. Se fx dette eksempel National day, Norway 17.may-07 (uden musik) eller dette som det mest populære: Gnoming Around Miami (med musik). Klik på Play for at afspille dem.

Husk at skrive på din blog. Måske kan du også lægge resultaterne af dine forsøg ind på din blog... Højreklik på dit færdige billede, vælg "Gem billede som" og gem det på din pc. Opret et nyt indlæg og indsæt billedet i det. Prøv også at indsætte billederne på Flickrgruppen 23 ting Allerød Biblioteker.

Ugens kontaktperson er Karina.

Ingen kommentarer: